Persones sòcies

L’any 2018 ha estat el de la consolidació de les reformes fetes per la junta per tal de millorar la gestió interna i també la comunicació a les persones associades. Pel que fa al nombre de socis i sòcies hem de dir que ha passat de 170 en començar l’any, a 219 en acabar-lo.

Activitats durant l’any

Durant el 2018 s’han organitzat sortides a concerts fora del vendrell. Es va arribar a un acord per l’assistència de les persones sòcies a mitja temporada dels concerts que l’orquestra càmera musicae donava al palau de la música de barcelona.

Com l’any anterior es va assistir als actes de la diada pau casals a barcelona, que organitza la fundació pau casals, entre ells, el concert al palau, i també el reconeixement al mestrea l’avinguda que porta el seu nom, on els nens del vendrell van oferir un pilar d’homenatge.

En ocasió del jocs del mediterrani celebrats a tarragona, una representació de la nostra entitat va poder gaudir del concert celebrat a la catedral metropolitana.

L’onze de setembre, vam ser presents a l’acte commemoratiu de la diada organitzat per l’ajuntament, amb la presència d’altres entitats, aquest cop a la plaça nova del vendrell.

Activitats del mes pau casals 2018

• Acte inaugural

Música i poesia coincidint amb el dia internacional de la pau celebrat als locals de l’associació andalucia garcia lorca i lliurament de l’ajut de l’associació musical pau casals per a estudis musicals. El professor jaume figueres trull relacionà les figures de casals i lorca en una brillant exposició. L’acte comptà amb un recital de poemes del mestre andalús i un petit concert amb la participació de yasmin el fahri (violí), anna mañé (violoncel) i xavier garcía (guitarra).

• Homenatge a pau casals 22 d’octubre i ofrenes florals.

• Presentacions i conferències

Projecció del documental “joan manén. Variacions sense tema”, conferència – col•loqui a càrrec de daniel blanch, president de l’associació joan manén de barcelona, amb la participació d’alguns dels productors i protagonistes del documental.
Conferència “el cant dels ocells” a càrrec de jaumeayats, doctor en història de l’art i director del museu de la música de barcelona.
Presentació de “pau casals i saint-exupéry”, paraula, música i imatges per la pau, a càrrec de: carlota baldrís, enric batlle, anna urpí, linus urpí i iñaki arregui amb la col•laboració de l’associació el petit príncep de catalunya.

• Concerts

Joves talents, a càrrec de jan calabuig (violí) i miquel carr (piano).
Concert commemoratiu en el 45è aniversari de la mort de pau casals, a càrrec de la camerata ‘eduard toldrà’
Concert d’orgue, a càrrec dels alumnes dels conservatoris professionals de tarragona, terrassa i de l’emmpac.
Música als museus, a càrrec dels alumnes de l’emmpac al museu deu.
Concert a càrrec de la coral anglesa rock up and sing (100 cantaires)
Concert de cloenda del mes pau casals, a càrrec de the yehudi menuhin orchestra

Commemoració de l’aniversari del naixement de Pau Casals

El 29 de desembre vam celebrar un concert de l’orquestra de cambra clàssica amb un programa festiu i amb pinzellades de música popular del cap d’any.

Aplicació dels recursos obtinguts per part de l’associació

Quotes de socis i sòcies

Els ingressos obtinguts de les quotes de les persones sòcies s’apliquen a:

a) Finançar les despeses generals d’estructura de la nostra organització
b) A un ajut de 300 € que atorguem a un alumne de violoncel
c) A col•laborar en el festival de música pau casals, també amb 300 €
d) A la ong open arms de suport als refugiats, 60 €.

Subvencions

Per regla general, les subvencions es sol•liciten i s’apliquen a la realització del “mes pau casals”, al concert commemoratiu del naixement del mestre i, si és possible, a projectes diversos. Col•laborem també amb la fundació pau casals en portar a visitar el museu de sant salvador, a estudiants de batxillerat.

 

El Vendrell, abril del 2019.