INTRODUCCIÓ

L’any 2018 ha estat el de la consolidació de les reformes fetes per la junta per tal de millorar la gestió interna i també la comunicació a les persones associades

MES PAU CASALS (OCTUBRE)

Presentacions i conferències

 • Música i poesia com acte inaugural, tot coincidint amb el Dia Internacional de la Pau celebrat als locals de la Casa Cultural Andalucía Garcia Lorca. El professor Jaume Figueres relacionà les figures de Casals i García Lorca en una brillant exposició. L’acte comptà amb un recital de poemes del mestre andalús i un petit concert amb la participació de Yasmin el Fahri (violí), Anna Mañé (violoncel) i Xavier Gracia (guitarra).
 • Projecció del documental “Joan Manén. Variacions sense tema”, conferència – col·loqui a càrrec de Daniel Blanch, president de l’Associació Joan Manén de Barcelona, amb la participació d’alguns dels productors i protagonistes del documental.
 • Conferència “el Cant dels ocells” a càrrec de Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona.
 • Presentació de “Pau Casals i Saint-Exupéry”, paraula, música i imatges per la pau, a càrrec de: Carlota Baldrís, Enric Batlle, Anna Urpí, Linus Urpí i Iñaki Arregui amb la col·laboració de l’Associació el Petit Príncep de Catalunya.

Concerts

 • Joves talents, a càrrec de Jan Calabuig (violí) i Miquel Carr (piano).
 • Concert commemoratiu en el 45è aniversari de la mort de Pau Casals, a càrrec de la Camerata ‘Eduard Toldrà’
 • Suport de l’entitat al concert d’orgue, a càrrec dels alumnes dels conservatoris professionals de Tarragona, Terrassa i de l’EMMPAC.
 • Música als museus, a càrrec dels alumnes de l’EMMPAC al Museu Deu.
 • Concert a càrrec de la coral anglesa Rock up and sing (100 cantaires)
 • Concert de cloenda del mes pau casals, a càrrec de la Yehudi Menuhin Orchestra

142è ANIVERSARI DEL NAIXEMENT DE PAU CASALS

El 29 de desembre es va celebrar un concert de l’Orquestra de Cambra Clàssica amb un programa festiu i amb pinzellades de música popular del Cap d’Any.

AJUT A ESTUDIS
L’entitat ve continuar adjudicant l’ajut de 300 euros a estudis musicals.

CONCERTS FORA DEL VENDRELL

Durant el 2018 s’han organitzat sortides a concerts fora del Vendrell. Es va arribar a un acord per l’assistència de les persones sòcies a mitja temporada dels concerts que l’orquestra Càmera Musicae donava al Palau de la Música de Barcelona.

Com l’any anterior es va assistir als actes de la Diada Pau Casals a Barcelona, que organitza la Fundació Pau Casals, entre ells, el concert al Palau de la Música, i també el reconeixement al Mestre a l’avinguda que porta el seu nom, on els Nens del Vendrell van oferir un pilar d’homenatge.

En ocasió del Jocs del Mediterrani celebrats a Tarragona, una representació de la nostra entitat va poder gaudir del concert celebrat a la catedral metropolitana.

L’Onze de Setembre, vam ser presents a l’acte commemoratiu de la diada organitzat per l’ajuntament, amb la presència d’altres entitats, aquest cop a la plaça nova del Vendrell.

ESTABLIMENT DE CRITERIS GENERALS SOBRE ELS RECURSOS FINANCERS DE L’ENTITAT

Les quotes: Per regla general, els ingressos obtinguts de les quotes de les persones sòcies s’apliquen a:

a) Finançar les despeses generals d’estructura de la nostra organització

b) A un ajut de 300 € que atorguem a un alumne de violoncel

c) A col·laborar en el Festival de Música Pau casals, també amb 300 €

d) A la ONG Open Arms de suport als refugiats, 60 €.

Les subvencions

Les subvencions es sol·liciten i s’apliquen a la realització del “Mes Pau Casals”, al concert commemoratiu del naixement del mestre i, si és possible, a projectes diversos. Col·laborem, quan és possible, amb la Fundació Pau casals en portar a visitar el museu de Sant Salvador, a estudiants de batxillerat.

PERSONES SÒCIES

Pel que fa al nombre de socis i sòcies ha passat a 207, de les quals:

 • 141 individuals,
 • 60 familiars
 • 4 entitats
 • 2 protectores