INTERPRETACIÓ DEL RÈQUIEM DE GABRIEL FAURÉ PEL COR ORFEÓ PARROQUIAL
El Rèquiem que dedicarem a Pau Casals en el cinquantenari de la seva mort no podia ser altre que el de Gabriel Fauré (1845-1924). Casals i Fauré van coincidir en diversos moments de les seves carreres musicals i van fer amistat, a banda de tenir amics comuns. Fauré va ser compositor, pedagog, organista y pianista i va reemplaçar Saint-Saëns, a l’església de la Madeleine de París; en va esdevenir director del cor.

El Rèquiem en re menor op. 48, escrit per a soprano i baríton, cor de veus mixtes i orquestra va ser compost el 1887 i estrenat l’any següent. Va ser interpretat en el funeral de Fauré el 1924. La primera audició a Barcelona va tenir lloc l’any 1909, en un concert dirigit pel mateix Fauré i celebrat al Gran Teatre del Liceu. Al Vendrell va ser interpretat l’any 1998.

Tot i que es diu que Fauré el va compondre en el moment de la pèrdua dels pares, ell va manifestar que no l’havia escrit a la memòria de ningú en concret sinó just pel plaer de fer-ho. De ben segur que aquesta peça és la que li ha donat màxima projecció internacional. Es tracta d’una obra diferent a d’altres misses de difunts que incideixen en l’aspecte dramàtic d’enfrontar a la mort. Resulta doncs, una obra esperançadora i reconciliadora, tal com defensava el seu autor.