L’Associació Musical Pau Casals ha volgut inaugurar el Mes Pau Casals amb un recital d’un jove violoncel·lista internacional, ja conegut per nosaltres, doncs va actuar en el Mes Pau Casals de l’any 2021.

Roger Morelló Ros (Reus 1993) és un cel·lista compromès, expressiu i ple d’imaginació, amb una immensa capacitat de connexió amb els altres que el converteix en un canal de comunicació que uneix creador, creació i públic. Signa unes interpretacions que desprenen una passió, autenticitat i espontaneïtat que interpel·len tant el públic com els programadors d’arreu d’Europa, en sales com el Palau de la Música Catalana, la Filharmònica de Berlín o la Casa Milà d’on n’ha estat Artista Resident 18/19. 

És guanyador de més de 30 beques i premis en concursos, i ha estat convidat en importants festivals, com el Verbier Festival, Euregio Musikfestival o MozArte Festival, entre molts d’altres. 

Recentment ha publicat l’àlbum The Voice of Casals en homenatge a Pau Casals. Un treball acurat i precís, al mateix temps que ple de vida i emoció, aquest equilibri tan fràgil que Morelló broda al disc i a totes les seves interpretacions.

Estudia amb David Blay a Vila-seca, amb Damian Martínez a Musikene, i després es trasllada a Alemanya per estudiar un Master i un Diploma de Solista amb Maria Kliegel a la Universitat de Música de Colònia, finalitzant amb matrícula d’honor. Roger és Membre d’Honor de Une Clé de Sol pour une Étoile, una organització que treballa en pro de nens desafavorits mitjançant la música, i també ha estat membre de la Fundació Yehudi Menuhin, que inclou dur a terme concerts socials. 

www.roger-morello-ros.com