Hem volgut incloure en el Mes Pau Casals 2023 un recital d’un conegut solista que recentment ha volgut fer del Vendrell casa seva.

Lluís Sintes, baríton, és nascut a Maó, illa de Menorca, va debutar al Gran Teatre del Liceu l’any 1.992 amb La Traviata on ha sobrepassat amb escreix el centenar de representacions comptant entre elles la gala de re inauguració amb la monumental Turandot dirigida per Núria Espert.

Ha debutat amb èxit al Concertgebouw d’Amsterdam, així com a França, Itàlia, Andorra, Ucraïna, USA, Veneçuela, Perú, Japó i Xina.

Ha cantat també a l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, a l’òpera de Sabadell i al Cicle d’Òpera a Catalunya arreu del Principat. Així mateix ho ha fet a Madrid, Màlaga, Granada, Tenerife, València, Sant Sebastià, Bilbao, Palma, entre altres auditoris i teatres de l’estat espanyol. Ha estat dirigit per batutes tan prestigioses com Richard Bonynge, Von Dohnany, Ros Marbà, Uwe Mund, Franz Paul Decker, Salvador Brotons, Giuliano Carella, Bertrand de Billy, Josep Pons, entre altres i al costat de cantants com Caballé, Carreras, Aragall, Gruberova, Renata Scotto, Eva Marton ó Mirella Freni.

La seva discografia abasta les obres Turandot, Carmen, El Paradís de les Muntanyes, Contranit, Oda a Verdaguer, Garcia Lorca, Hamlet, Manon, De la tierra latina (editat al Japó), Rèquiem de Benguerel, El Timbaler del Bruc, Ave Maria (amb el gran Orgue de Maó), Urbs, Música per a Delfos, La Creació. Per discogràfiques com Columna Música, EMI-Classics, Naxos, TDK, RTVE-Musica, TWO-Corporation, Discmedi-Blau, Virgin-Classics.

Héctor Valls, piano, que acompanyarà Lluís Sintes, és nascut a Barcelona el 1979, cursa els seus estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on obté l’any 2004 els títols superiors en les especialitats de piano, llenguatge musical i música de cambra amb les màximes qualificacions. Alumne entre altres d’Alan Weiss, a Brussel·les, Josep Maria Colom ó Ramón Coll. Premi d’Honor del Conservatori Superior de Barcelona. Des de l’any 2000 ha exercit com a professor de piano i llenguatge musical de diverses escoles de música (Escola Diaula de Barcelona, Escola de música de Gràcia, Escola Municipal de Música de Martorell, Escola Municipal de Música de Sitges). Des de l’any 2011 es dedica plenament al seu projecte de classes particulars de piano “Pianíssim Studio”. Ha compaginat la seva tasca docent amb la de pianista de diverses formacions, com els duets amb soprano, mezzosoprano i clarinetista, amb qui va enregistrar el seu primer disc Sounds from Barcelona l’any 2017. El seu interès per la lírica l’ha portat a la creació del Canal Youtube The Free Pianist, actualment amb més de 25.000 subscriptors, cosa que l’ha ajudat a difondre el seu talent per tot el món. Avui per avui és un dels pianistes acompanyants més reconeguts de la lírica catalana, actuant en nombrosos concerts i festivals